fredag 7 september 2007

Ett pastorspar mördat i Pakistan

Ett pastorspar mördades i sitt hem i Pakistan för några dagar sedan. De ledde en församling i Islamabad och var en av Svensk Pingstmissions samarbetspartners. (läs mer på dagen.se)
I våras fick Daniel inbjudan att komma och stötta pingstförsamlingarna i Pakistan. Frågan vi nu ställer oss är: Vad får det kosta?

För att kunna svara på den frågan behöver vi se vad Fadern tyckte det var värt att betala för oss. Det finns många krafter som vill hindra oss att gå ut med de goda nyheterna. Vad hindrar dig?
"...han som är i er är större än den som är i världen." (1 John 4:4)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Guds frid! Jag vill så gärna skicka en liten hälsning till er.Vi saknar er på bäckbykyrkan men vil följer med glädje allt ni får uppleva i Bangkok! Var rädda om er i storstaden, önskar er också allt gott och välsignelser från ovan! Många hälsningar från Helena, Gideon och Judit, Per är ute och reser men han hälsar säkert också!

Margareta sa...

Såna rapporter väcker många tankar.Och ni har ju ändå en viss erfarenhet. Och vi får väl ärligt erkänna att vi i västvärlden de senaste årtiondena inte behövt betala så högt pris för vår frälsning som dessa och andra över hela vår jord.Men genom hela Bibeln och historien igenom förekommer förföljelse och dödande.

Ingen önskar sig väl martyrdöden.

Men följa Jesus vill vi och det kostar.
Min bön är att jag ska vara beredd att betala kostnaden.

Vi behöver tacka Herren för den nåd han visat oss och uppskatta, värdesätta den frihet vi haft och har men inte ta något för givet.

Gud älskar oss och för oss fram i frid. Vi tror och litar på honom. Han sviker aldrig.Men vi behöver och längtar efter att lära känna honom ännu mer.
Växa till i tron. Höra och göra, bygga på hälleberget så att huset står kvar även om orkaner och monsunregn värre än de vi hör om i dessa dagar kommer emot oss.

Vi kan bli rädda, men fruktan behöver vi inte känna.Herren är större och starkare än fienden och han tillåter inte att vi prövas över vår förmåga.
Men låt oss ta vara på möjligheten att fritt få utöva vår tro, vittna, dela med oss, utbreda Guds rike där vi befinner oss.Herren välsigne och bevare oss.

Anonym sa...

Hej!
Absolut skall ni åka till Pakistan om Gud öppnar den möjligheten. vill bara varna just nu för nu har UD gått ut med rekommendationer att inte åka till muslimska länder.
Det är lite upprorsstämningar härhemma och i muslimska länder mot Sverige just nu. Kommer säkert blåsa över om ett par veckor.
en konstnär har avbildat profeten Mohammed som en rondellhund och några dagstidningar har publicerat det vilket har lett till oerhört starka känsloyttringar i såväl Sverige som andra muslimska länder. Igår hade statsministern ett möte med ambassadörer från muslimska länder men det pågår fortfarande demonstrationståg och flaggbränningar på många håll.

Men jag tror som sagt att det har blåst över om ett par veckor men just nu vore det ovisligt att åka dit. Det är en sak att offra sig för att ge ut evangeliet men att få lida i "onödan" för att man är svensk är inte värt priset.

Många kramar

Amanda m familj

Daniel and Paulina Brolin sa...

Ville bara förtydliga för alla som blir oroliga att vi inte planerar att åka till Pakistan den närmaste tiden. Vi håller fullständigt med dig, Amanda. Tack för din omtanke.

Margareta sa...

Hösten kom snabbt till Sverige.Vi har varit ute på en biltur gm Sörmland. Mkt gultoch brunt redan.det är ju bara den 8:e september. Lasse och jag åkte till Kungens kurva och Zeta-finsmakarens trädgård.Fick 30 min gratis rådgivning av en professionell , mkt duktig trädgårdsdesigner. Tittade på fina växter, njöt av fika utöver det vanliga och så hanflade vi fantastiska grönsaker;rotfrukter i allade färger,rödlök och rödaktig jätte salladshuvud av en thailändska som har odling på Färingsö. Där satt en hel thai familjen uppradade under ett segel som skydd för regnet.Sålde olika asiatiska kryddväxter på rot och så olika skördade grösaker.
God loves Asia.God loves people God loves Asian people God loves people everywhere.

Margareta sa...

Just nu sitter boysen Svensson framför televisionsapparaten för att titta på fotboll; Sverige-Danmark. Har laddat upp med godis som vi köpte i Hummelsta på hemvägen.Efter färg den här gången.Rosa,orange, brunt,Orfinakolor i guldpapper allt i en stor glasburk med lock fr IKEA.Lasse min balanserade underbare man köpte blandat.Till Wilhelm valde jag grön-vitt godis efter snabeln med melonsmak, jag vet han gillar. Snyggt blev det i en vacker finsk glasskål fr 7o-talet´Fauna`.Gott? inte kanske i juniors smak men den pryder sin plats i hans rum, och det är ju trevligt att bjuda på.

Kommer kanske titta om det blir spännande.
Har roligare här framför datorn.

Mörkret sänker sig ner. Regntunga moln över Västerås.Ser från mitt fönster ett upplyst röd-vitt Partytält med flaggor på andra sidan Lillåudden.Ovanligt mycket mörka fönster Klockan är 20.20
Annat som hänt:
Idag var Christer Fuglesang på Sigmascenen.Igår kväll var det bråkigt och våldsamt på Stora Gatan.Folkpartiet kongressar i Västerås och har fått sin nye partiledare Jan Björklund.
Blandad kompott blev det idag. Kanske kan det var lite trevlig läsning.
Imorgon Söndag, underbart Familjegudstjänst i Lifecenter m dop.
Vilken underbar Gud vi har.
Vi älskar er och önskar er det allra bästa.Herren ska fylla alla era behov i härlighet.
Kramar Margareta

Anonym sa...

"Han har kungjort för dig, o människa, vad gott är. Vad begär väl HERREN av dig annat än att du gör det som är rätt, att du älskar barmhärtighet och vandrar i ödmjukhet med din Gud?" Mika 6:8